С декларация от парламентарната трибуна Демократична България осъди клането на цивилни от

...
С декларация от парламентарната трибуна Демократична България осъди клането на цивилни от
Коментари Харесай

Депутати поискаха Митрофанова да бъде обявена за персона нон грата

С декларация от парламентарната естрада " Демократична България " осъди клането на цивилни от страна на Русия и настоя България да се включи по-енергично в отпора на цивилизования свят против съветската експанзия в Украйна.

Според обединяването режимът на Путин прави военни закононарушения, набиращи мащабите на геноцид и изиска България да поддържа с даването на съдебно-медицинска експертиза следствието на военните закононарушения на съветската войска, които към този момент се провеждат освен от украинските управляващи, само че от Организация на обединените нации, Европейския съюз и други интернационалните организации.

Формацията упорства България да поддържа нови, по-сурови европейски наказания против Русия и да разгласи съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова за личност нон грата, като показва, че държанието ѝ е в прорез с Виенската спогодба за дипломатическите връзки и уронва достолепието на България. Припомнят и че като отговор на зверствата в Буча и на други места партньорски страни като Германия и Франция изгониха общо 75 съветски дипломати, а Литва - и съветския дипломат, оповестява " Дневник ".

От обединяването още веднъж настояха България да започне да дава на Украйна оръжия и боеприпаси, които да й разрешат да се отбрани против съветската експанзия и съпроводените с нея военни закононарушения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР